Etanan tarina

 • Haluamme rohkaista lapsia uteliaisuuteen ja tutkimusmatkoille mielikuvitukseen. Kirjojen parissa vietetyt perheen yhteiset tarinatuokiot avaavat ovia tunteiden ja ajatusten jakamiseen.
  — Jenni & Réka, Etana Editions

 • Jenni Erkintalo ja Réka Király perustivat laadukkaisiin lasten kuvakirjoihin erikoistuneen kustantamon Etana Editionsin vuonna 2014. He ovat Etanan tuntosarvet, jotka vastaanottavat lasten toiveita.

  Kustantamon voimavara on kasvava joukko taitavia tarinankertojia. Koko kustantamon väestä rakentuu Etanan kodin värikäs ja iloinen tunnelma.

  Yhdeksässä vuodessa Etana Editions on kustantanut yli 80 kirjaa ja pitänyt kymmeniä lapsille suunnattuja muotoilun ja tarinankerronnan työpajoja. Etanan kustantamien kirjojen käännösoikeuksia on myyty 17 eri kielialueelle, ja ne ovat voittaneet lukuisia palkintoja Suomessa ja ulkomailla.

 • Etana Editions sai lastenkulttuurin valtionpalkinnon vuonna 2020.

  Lastenkirjainstituutti palkitsi Etana Editionsin Onnimanni-palkinnolla vuonna 2018 siitä rohkeudesta ja visionäärisyydestä, jolla se on edistänyt kuvakirjojen arvostusta Suomessa. Samana vuonna kustantamo oli ehdolla arvostetun ALMA Astrid Lindgren Memorial Awardin saajaksi.

  Etana Editions on valittu kaksi kertaa, vuosina 2020 ja 2023, viiden parhaan eurooppalaisen lastenkirjakustantamon joukkoon eli BOP Bologna Prize for the Best Publisher of the Year -palkinnon saajaksi.