Picture a Picture Book – Uutta suomalaista kuvitustaidetta New Yorkissa

Picture a Picture Book – Uutta suomalaista kuvitustaidetta New Yorkissa


Etana etana pakkaa kotilonsa täyteen kuvia ja kuvakirjoja ja lähtee matkalle aavan meren tuolle puolen!


Etana Editions matkaa New Yorkiin järjestämään suomalaisen uuden kuvitustaiteen näyttelyn, tapaamaan ystäviä, kolleegoja ja kustantamoita sekä tukemaan ensimmäisen teoksensa julkaisua USA:n markkinoilla. Marika Maijalan Rosie Runs -kirjan julkaisee Elsewhere Editions, Brooklynissa toimiva kansainvälisen lastenkirjallisuuden kustantamo ja sen on kääntänyt Mia Spangenberg.

Picture a Picture Book – New Finnish Illustration by Etana Editions -näyttelymme avautuu maanantaina 25.9. Suomen pääkonsulaatissa New Yorkissa ja jatkuu 24.11.2023 saakka. Näyttelyn kuratoi kuvittaja, kirjailija ja kustantaja Jenni Erkintalo ja se sisältää kuvituksia 12 tunnetulta suomalaiselta taiteilijalta: Erkintalo, Maija Hurme, Erika Kallasmaa, Liisa Kallio, Réka Király, Marika Maijala, Laura Merz, Aino-Maija Metsola, Meria Palin, Karoliina Pertamo, Hannamari Ruohonen ja Anne Vasko.

Järjestämme yhteistyössä Scandinavia House – The Nordic Center in America New Yorkissa myös paneelikeskustelun The Art of Making Picture Books tiistaina 26. syyskuuta klo 19 Volvo Hallissa, Scandinavia Housessa, 58 Park Avenue. Tilaisuuteen on lmainen sisäänpääsy, mutta ennakkoilmoittautuminen on suositeltavaa.

Panelistit Marika Maijala, Jenni Erkintalo ja Mia Spangenberg keskustelevat työstään lasten kuvakirjojen parissa: taiteen tekemisestä, kääntämisestä ja graafisesta suunnittelusta ja esittelevät Ruusun matka -kirjan telemiseen liittyvää visuaalista aineistoa valmistusprosessin eri vaiheissa. Keskustelun aiheina ovat myös pohjoismaisten lasten kuvakirjojen kirjoittajien ja kuvittajien yhteistyö sekä toimittajan ja kustantajan rooli prosessissa; kuvien ja esituotantotyön tärkeys; kääntäjien merkitys ja työ; sekä ajankohtaiset trendit ja haasteet pohjoismaisessa kuvakirjamaailmassa.

Picture a Picture Book – New Finnish Illustration by Etana Editions -näyttely on avoinna yleisölle sopimuksesta. Otathan yhteyttä hyvissä ajoin ennen suunniteltua vierailuasi: tiina@etanaeditions.com tai riina.piirila@gov.fi.

Takaisin blogiin