Onni-poika kunnioittaa muita ja miettii tavaratulvaa

Onni-poika kunnioittaa muita ja miettii tavaratulvaa

– Äiti. Jos aina saa kaiken minkä haluaa, ei koskaan ole tyytyväinen, Onni muistuttaa.

– Ei kaikkea tarvitse saada aina uutena, Olavi lisää.

Sanna Pelliccionin Onni-poika ja ystävät sisältää kaksi kertomusta: Onni-poika saa uuden ystävän ja Onni-poika tahtoo kaiken. Ensimmäinen kertoo siitä, miten Onni ystävystyy naapuriin muuttaneen iranilaisen Aram-pojan kanssa. Toisessa Onni viettää synttäreitä, ja synttäreiden myötä uusien lelujen haluaminen yltyy huippuunsa. Vanhemmilta menee hermot, kun kotona on leluja joka paikassa. Perhe päätyy viemään osan tavaroista kirpputorille.

Molemmat Onni-kertomukset ovat takuuvarmoja uusia lasten kuvakirjoja niin tytöille kuin pojillekin, ja kaksoisniteen aiheet ovat polttavan ajankohtaisia. Suomi kansainvälistyy kansainvälistymistään. Toisia kulttuureita kunnioittava asenne syntyy jo lapsena: on tärkeää oppia erilaisuudesta ja toisaalta myös kulttuurien samanlaisuudesta. Aramin perheessä vietetään esimerkiksi pääsiäisen kaltaista iranilaista juhlaa.

Lähes jokaisessa kodissa tuskaillaan myös liian paljon tavaran kanssa. Onni-poika tahtoo kaiken herättelee ajatusta, ettei kaikkea tarvitse saada eikä omistaa. Ja kuten lasten alussa lainatut kommentit äidilleen osoittavat, myös vanhempien omissa toimintatavoissa on mietittävää.

Kirjailija: Sanna Pelliccioni

Kuvittaja: Sanna Pelliccioni

Teos: Onni-poika ja ystävät

Kustantaja: Etana Editions 2019

Koko: 22 x 16 cm

Sivumäärä: 64
Ikäryhmä: 3+

Takaisin blogiin