Mikä on joulun salaisuus?

Mikä on joulun salaisuus?

Filippa-tyttö ja kaverit aasi Antero, Kani sekä kissa Nokonen odottavat joulua rauhallisissa tunnelmissa. Konvehdit pääsevät kuitenkin loppumaan, ja kuten kaikki tietävät, sehän ei joulun alla käy päinsä. Ensin Filippa lähtee hakemaan suklaakonvehteja. Hän ei kuitenkaan pääse kauppaan asti, vaan hän lähtee seuraamaan lumessa olevia jälkiä – ja päätyy maan uumeniin tapaamaan joulupukkia!

Kukin kaveruksista lähtee vuorollaan hakemaan konvehteja, ja jokainen heistä törmää matkallaan joulupukkiin. Kuinka se on mahdollista? Eikö joulupukkeja pitänyt olla vain yksi?

Filippa_JouluJuksaa0.jpg

Juha Virran ja Marika Maijalan Filippa & kumppanit – Joulu juksaa on viehättävä tarina siitä, mikä jouluisin on oikeasti tärkeää. Ja eikö melkein jokainen lapsi ihmettele, miten joulupukki ehtii niin moneen paikkaan jouluisin ja miten ihmeessä pukilla oli viime vuonna ruskea parta ja tänä vuonna valkoinen?

Filippa_JouluJuksaa2.jpg

Maijalan kuvitukset ovat täynnä joulun taikaa: on ihania jouluisia näyteikkunoita, kadulla seisovia kastanjanmyyjiä ja luistinratoja. Virran tarina on leikillinen ja taitavasti kerrottu.

Minusta ihan erityisen hauska yksityiskohta on, että välillä kirjaa pitää lukea poikittain. Silloin pääsee ihastelemaan esimerkiksi kannon alla olevaa maailmaa, jossa yksi joulupukeista pitää pajaansa. Kuvituksissa on taatusti runsaasti ihmeteltävää pienille lukijoille.

Joulu juksaa on jatkoa Piano karkaa- ja Kissa katoaa -kirjoille. Kirja toimii kuitenkin vallan mainiosti, vaikkei aikaisempia osia olisi lukenut.

Filippa_JouluJuksaa3.jpg

Kirjailija: Juha Virta
Kuvittaja: Marika Maijala
ISBN: 978-952-7105-47-4
Teos: Filippa & kumppanit – Joulu juksaa
Kustantaja: Etana Editions 2019
Koko: 26 x 20,8 cm
Sivumäärä: 40
Ikäryhmä: 3+

Takaisin blogiin