Mato ja meri -kirjalle White Ravens 2019

Mato ja meri -kirjalle White Ravens 2019

(For English, see below)

Jenni Erkintalon kirjoittama ja kuvittama lastenkirja Mato ja meri (Etana Editions 2019) on saanut arvostetun The White Raven 2019 -tunnustuksen. 

The White Ravens on saksalaisen Internationale Jugendbibliothekin (International Youth Library) vuosittain julkaisema kansainvälisen lasten- ja nuortenkirjallisuuden kirjasuositusluettelo. Tämän vuoden The White Ravens -luetteloon valittiin 200 nimikettä lähes 60 maasta, ja se julkaistaan Frankfurtin kirjamessuilla 17. lokakuuta 2019.

Kaikki 200 teosta ovat esillä myös Internationale Jugendbibliothekin näyttelyssä Bolognan kansainvälisillä lastenkirjamessuilla keväällä 2020.

Lyhyet arvostelut kaikista luetteloon valituista 200:sta kirjasta löytyvät uudesta White Ravens -tietokannasta Internationale Jugendbibliothekin verkkosivuilta http://whiteravens.ijb.de/list.

Mato ja meri -kirjan esittely The White Ravens 2019 -luettelossa:

Mato kiipeää kalliolle ja katselee kaipaavasti merelle pirteä merimieslakki päässään. Hän huomaa, että aallot ovat tuoneet rantaan pullopostia, jossa pyydetään apua! Mato suuntaa oitis merelle, ensin kumiveneessä, sitten moottoriveneessä ja lopulta isossa jahdissa. Hän vaihtaa veneensä aina vain suuremmaksi ja nopeammaksi, ja vauhdin hurmassa hän ei oikeastaan enää edes muista miksi alkujaan lähti merelle. Ylemmäs, nopeammin, pidemmälle! Vauhtisokea Mato pysähtyy vasta törmätessään avunpyynnön lähettäneisiin kaloihin – kalat tarvitsevat apua osoittaakseen mieltään ylinopeutta ajavia veneitä vastaan. Värikkään kuvituksensa, retro-estetiikkansa ja ’lieron’ sankarinsa avulla Mato ja meri lisää tietoisuutta ympäristön suojelemisen tarpeesta ja tarjoaa vaihtoehtoisen kapitalismin kritiikin.

 

Mato ja meri is a White Raven 2019

The Etana Editions’ children’s book Mato ja meri, written and illustrated by Jenni Erkintalo, has been selected to the acclaimed The White Ravens 2019 catalogue. The White Ravens catalogue of book recommendations in the field of international children’s and youth literature is published annually by Internationale Jugendbibliothek (International Youth Library). The printed catalogue will be launched at the Frankfurt Book Fair on October 17th 2019.

This year’s catalogue contains 200 titles in more than 35 languages from almost 60 countries. The 200 short reviews will be available in the new White Ravens database at the website http://whiteravens.ijb.de/list

All the 200 White Ravens books will be exhibited at the International Youth Library’s stand at the Bologna International Children’s Book Fair 2020.

Takaisin blogiin