Mato ja keltainen kala ystävystyvät pinnan alla

Mato ja keltainen kala ystävystyvät pinnan alla

 

Jenni Erkintalon Mato ja meri alkaa, kun rantakallioilla istuva Mato haaveilee olevansa joku muu kuin on. Haaveet tiivistyvät haluun päästä matkalle.

Ja kuinka ollakaan, Madolle tulee mahdollisuus lähteä merille. Matkan edetessä Mato tulee vauhtisokeaksi – se haluaa aina vain suuremman veneen. Pian Mato kohtaa keltaisen kalan, ja sen silmät avautuvat.

Kuulostaako tutulta? Jatkuva tavaroiden hankkiminen ja identiteetin rakentaminen materialla lienevät pahimpia 2000-luvun ihmisen syntejä, joihin itse kukin on elämänsä aikana syyllistynyt. Luonto ei länsimaisen ihmisen elämää kuitenkaan enää kestä: muutos on välttämätön. Minusta Mato ja meri vaikuttaakin hienolta tavalta käsitellä lapsen kanssa näitä aika vaikeita asioita: Miksi ihan jokaista lelua ei voi saada kaupasta? Miksi roskat täytyy korjata metsästä ja merestä pois? 

Mato ja meri on eheä kokonaisuus, jossa teksti ja kuvitukset kuljettavat tarinaa eteenpäin. Erkintalon kauniit kuvitukset yhdistelevät graafisia muotoja ja pehmeämpää vesivärijälkeä. Keltainen ja sininen ovat teoksen vahvimmat värit. Meren pinnan alla näkyy toinen todellisuus. Erityisesti kasvit ja erilaiset luonnon muodot kaappasivat ainakin minun katseeni. Hauska yksityiskohta on tuuli, joka osaa ihan oikeasti puhaltaa!

Kirjailija: Jenni Erkintalo 
Teos: Mato ja meri
Kustantaja: Etana Editions 2019
Koko: 20 x 25 cm
Sivumäärä: 32
Ikäryhmä: 3+ 

 

Takaisin blogiin