Hissun kissun, Hilja! on Finlandia -ehdokas 2023

Hissun kissun, Hilja! on Finlandia -ehdokas 2023

 

Förlaget- ja Etana Editions -kustantamoiden samanaikaisesti ruotsiksi ja suomeksi julkaisema, Ted Forsströmin kirjoittama ja Åsa Lucanderin kuvittama Snälla Stella, sluta skälla! / Hissun kissun, Hilja! on Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokas 2023. Kirjan on ruotsista suomentanut Johannes Ekholm.

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia -ehdokkaat valitsi lautakunta, jonka puheenjohtajana toimi lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen ja jäseninä toiminnanjohtaja Asta Boman sekä koulukirjastonhoitaja Olli Rantala.

Lautakunnan perustelut
Kirjassa arki-illan satuhetki lähtee koiran haukun myötä laukalle. Kuvituksen ilmeikkyys ja sävymaailma tekevät vaikutuksen ja kieli on pullollaan villejä riimejä ja yksityiskohtia, joissa fantasia ajaa arjen yli. Teoksessa arki-illan rauha ja kaaos vuorottelevat nauruhermoja kutkuttavalla tavalla. Teos takaa hauskan lukuhetken molemmilla kielillä.

Muut lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia 2023 -ehdokkaat ovat
Jukka Behm: Ihmepoika Leon (Tammi)
Magdalena Hai: Sarvijumala (Otava)
Anna Elina Isoaro & Mira Mallius: Kaksi tätiä nimeltä Veera (WSOY)
Sanna Isto: Näkymättömät (Tammi)
Meri & Aleksi Korpela: Peloton Peltohiiri – Lumilabyrintti (Otava)

Tänä vuonna Finlandia-voittajan valitsee muusikko ja taiteilija Herra Ylppö.

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinto on Suomen Kirjasäätiön jakama tunnustus ansiokkaalle suomalaiselle lasten- tai nuortenkirjalle. Palkintoa on jaettu vuodesta 1997 ja se on suuruudeltaan 30 000 euroa. 

Finlandia-palkinnon tarkoituksena on juhlistaa lukemista ja laadukasta suomalaista uutuuskirjallisuutta. Palkinto jaetaan vuosittain lasten- ja nuortenkirjallisuuden lisäksi myös kaunokirjallisuudessa ja tietokirjallisuudessa.

Finlandia-voittajat julkistetaan 29.11.2023.

Suomen Kirjasäätiö perustettiin vuonna 1983 Suomen Kustannusyhdistyksen ja opetusministeriön toimesta edistämään ja tukemaan suomalaista kirjallisuutta ja lukemista. Säätiö tunnetaan parhaiten kirjallisuuspalkinnoistaan.

Takaisin blogiin