Förlaget ja Etana Editions aloittavat yhteistyön

Förlaget ja Etana Editions aloittavat yhteistyön

Förlagetista tulee vähemmistöomistaja lastenkirjakustantamo Etana Editionsissa. Osapuolet aloittavat myös yhteistyön myynti- ja markkinointipalveluissa. Jatkossa Etanan tavoitteena on julkaista useita Förlagetin tulevia lastenkirjoja suomeksi. Etana on myös allekirjoittanut edustussopimuksen käännösoikeuksen ulkomaanmyynnistä Förlagetin sisaryhtiön Rights & Brandsin kanssa.

 

Viimeisin Förlagetin ja Etana Editionsin yhteinen julkaisu on Ted Forsströmin ja Åsa Lucanderin kuvakirja Hissun kissun, Hilja!, joka oli ehdolla Finlandia-palkinnon saajaksi 2023. Käännöksesta vastasi kirjailija Johannes Ekholm.

 
Kustantamot jakavat yhteisen kiinnostuksen laadukkaisiin kuvakirjoihin, ja haluavat julkaista teoksia, jotka rakentavat siltoja ihmisten ja kulttuurien välille. Yhteistyö vahvistaa myös Etana Editionsin  asemaa Suomen markkinoilla.

 
- Olen tuntenut Réka Királyn ja Jenni Erkintalon Etanan perustamisesta lähtien, tapasimme sopivasti Bolognan lastenkirjamessuilla. Vaikka heidän kuvakirjakustantamonsa on pieni, heidän intohimonsa ja ammattitaitonsa ovat Suomen suurimpia. Jaamme saman rakkauden kuvitustaiteeseen ja lastenkulttuuriin. Kun olemme tehneet vuosien varrella yhteistyötä, kuten esimerkiksi Marika Maijalan Ruusun matkan sekä Annika Sandelinin ja Linda Bondestamin Sano hei! -kuvakirjojen yhteydessä, teokset ovat aina vain parantuneet yhteistyön tuloksena. Jatkossa odotan entistä tiiviimpää yhteistyötä tulevien kuvakirjojen parissa, sanoo Förlagetin lastenkirjallisuudesta vastaava kustantaja Sara Ehnholm Hielm.


Etana Editions on perustettu vuonna 2014 ja se on julkaissut yli 80 lastenkirjaa. Kansainvälisesti palkittu, kuvakirjoihin erikoistunut kustantaja näkee vahvuutensa tallissaan kasvavassa taiteilijamäärässä.
 
- Olemme iloisia, että tänä vuonna kymmenen vuotta täyttävä Etana Editions ja Förlaget tekevät jatkossa läheistä yhteistyötä, sillä meillä on samat arvot ja ajatukset lastenkulttuurista. Tuntuu kuin olisimme osa suurta perhettä, jossa luovuutta arvostetaan, sanovat Etana Editionsin perustajat Jenni Erkintalo ja Réka Király.

 
- Etanalla on upea kuvakirjakatalogi ja odotamme innolla, että pääsemme kehittämään liiketoimintaa yhdessä heidän kanssaan, sanoo Förlagetin toimitusjohtaja Alexander Kråkström.

Förlaget on perustettu vuonna 2015 ja julkaisee 25 kaunokirjaa vuodessa aikuisille, lapsille ja nuorille. Förlaget pyrkii edistämään lukemista ja julkaisee ruotsiksi sekä Ruotsissa että Suomessa.

Takaisin blogiin