Annantalon muotoiluseikkailu on täynnä toivoa tulevasta

Annantalon muotoiluseikkailu on täynnä toivoa tulevasta

 

Blogikirjoitus: Emmi Maaranen

Etana Editions on mukana Lasten designviikolla Annantalolla 9.–15. syyskuuta 2019. Muotoiluseikkailu on suunniteltu ja tuotettu yhteistyössä Suomen muotoilukasvatusseuran (SuoMu) ja Helsinki Design Weekin kanssa, ja tapahtuman tuottaja on Helena Fernström. Tämän vuoden teema on oppimisilmasto, ja myös lasten tapahtuman teema kietoutuu ympäristökysymysten ja tulevaisuuden ympärille.

Etana Editionsin Jenni Erkintalo ja Réka Király ovat suunnitelleet Annantalolle muotoiluseikkailun yhdessä Mari Savion ja Viivi Lehtosen kanssa. Seikkailussa voi esimerkiksi rakentaa huimia maailmanparannuskoneita digitaalisten laitteiden romuista, keksiä maailmaa parantavia ideoita pimeässä Aivomyrskytys-huoneessa sekä lukea ajankohtaisia lastenkirjoja aiheesta.

Muotoiluseikkailun ajatuksena on, että maailmassa on kauneutta ja toivoa myös ilmastonmuutoksen aikakautena. Seikkailu opettaa ajattelemaan luovasti ja poikkitieteellisesti – muotoilu ei ole pelkkää muodon etsimistä, vaan se on myös ongelmanratkaisua. Mitä jos ilmastonmuutosta voikin torjua nimenomaan luovalla ajattelulla?

Seikkailu rohkaisee ihmettelemään ja heittäytymään mielikuvituksen vietäväksi. Maailma on tällä hetkellä täynnä suuria ja pelottavia kysymyksiä, ja seikkailu innostaa etsimään niihin vastauksia. Vai mitä sanoisit lasten Aivomyrskytys-huoneessa keksimistä neuvoista ”Älä kiusaa”, ”Vähennä muovin käyttöä” ja ”Älä syö lehmiä”?

Muotoiluseikkailu sopii lapsille viidestä ikävuodesta ylöspäin. Se on avoinna ma–pe klo 8–20 sekä la–su 10–16. Koko ohjelmaan voi tutusta osoitteessa

https://www.helsinkidesignweek.com/fi/lastendesignviikko/

Helsinki Design Week
Tuottaja: Helena Fernström
Graafinen suunnittelu: Jenni Väre
Lisätietoja Lasten designviikosta antaa tuottaja Helena Fernström, helena.fernstrom@helsinkidesignweek.com

Takaisin blogiin